Online geld verdienen met een affiliate shop

Geplaatst op 12-12-2021

Categorie: Computer en internet

Met een affiliate webshop krijgt u een online inkomstenbron tot uw beschikking. Het verschil tussen een affiliate shop en een gewone webshop is dat u binnen de affiliate webshop geen eigen producten promoot, maar producten van derden. Dit maakt affiliate marketing interessant voor mensen die geen eigen product kunnen aanbieden, maar wel graag online een extra inkomen willen opbouwen.

Om te beginnen met affiliate marketing kunt u zich aanmelden bij een affiliate netwerk zoals TradeTracker. Binnen TradeTracker zijn een groot aantal campagnes waarbij u zich kunt aanmelden. Zodra u zich bij een campagne heeft aangemeld kunt u de productfeeds van de betreffende aanbieder ophalen. Productfeeds zijn bestanden met daarin informatie over de affiliate producten. Als u productfeeds inleest met uw affiliate webshop kunt u een groot aantal producten binnen uw affiliate webshop toevoegen zonder dit handmatig te hoeven doen.

Wanneer u een productfeed binnen uw affiliate shop heeft toegevoegd kan deze periodiek worden opgehaald Op dat moment wordt de productinformatie binnen uw affiliate webshop automatisch bijgewerkt.

Met het Affiliate Webshop script van Vrolijk Internet Services is het eenvoudig om productfeeds periodiek in te lezen. U kunt daarbij binnen de beheeromgeving van het affiliate script instellen hoe vaak de productfeeds moeten worden opgehaald. Van elke feed kunt u zien hoeveel producten er tijdens de laatste keer ophalen van de feed zijn toegevoegd of bijgewerkt.

U kunt zelf rubrieken binnen uw affiliate webwinkel aanmaken en de in de productfeeds vermelde rubrieken van de aanbieder koppelen aan uw eigen rubrieken. Ook is er een uitbreiding voor het Affiliate Webshop script van Vrolijk Internet Services beschikbaar waarmee u de rubrieken van de aanbieder kunt overnemen binnen uw affiliate shop als u dat fijn vindt.

Heeft een bezoeker van uw affiliate webshop de intentie om een bepaald product aan te schaffen, dan kan de bezoeker door middel van een affiliate link vanuit uw affiliate webshop navigeren naar de website van de aanbieder en daar vervolgens de bestelling plaatsen. Omdat in de affiliate link een code is opgenomen die naar u als affiliate partner is te herleiden, kan de affiliate commissie aan de juiste tussenpersoon (namelijk u) worden toegekend.